Audyt Kampanii Społecznej Biała Lilia w restauracji Marcin w Zawadzie

W dniu 4 lutego 2013 roku, w resturacji Marcin w Zawadzie koło Opola odbył się kolejny audyt Kampanii Społecznej Biała Lilia.

Nasz audytor odwiedził panią Ewę Kozioł, właścicielkę restauracji, która opowie o przebiegu spotkania: „Byłam lekko zestresowana, nie wiedziałam czego się spodziewać podczas audytu. Jednak w miarę upływu czasu moje samopoczucie poprawiało się. Pytania audytora związane były m.in. z jakością wody, procedurami związanymi z obróbką surowców, zasadami przygotowania potraw, czy jest to zgodne z zasadami higieny. Dzięki audytowi uzyskałam dużo informacji i uwag, których w codziennej pracy restauracji nie da się zebrać. Audyt był rzeczowy, pan audytor wyjaśniał mi interesujące mnie kwestie. Po 1,5 godziny udało się z sukcesem zakończyć całą procedurę”
Restauracja „Marcin” to miejsce znane na opolskim rynku gastronomicznym. Restauracja organizuje wesela, przyjęcia okolicznościowe oraz kateringi. Można spróbować kuchni regionalnej, kuchni świata oraz kuchni wegetariańskiej. Lokal działa od wtorku do niedzieli w godzinach 12.00 do 22.00.
W restauracji znajdują się dwie sale: pierwsza na 100 osób, druga na 40 osób. Jest także miejsce dla mam, które w spokoju mogą przebrać lub nakarmić malucha, dla dzieci jest przygotowany specjalny pokój zabaw, z grami, zabawkami, tablicą i monitorem do oglądania bajek.
W I Śląskim Turnieju Kulinarnym restauracja „Marcin” zdobyła I miejsce w kategori profesjonalistów, otrzymała puchar Złoty Kwyrlok i ma prawo używać tytułu „Mistrz Ślaskiego Smaku”, uzyskała także certyfikat kapituły marku lokalnej „Kulinarne Dziedzictwo Opolszczyzny” na roladę śląską z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
Kolejny certyfikat potwierdzający wysoką jakość to certyfikat Białej Lilii.
Szukajcie Białych Lilii.