Biała Lilia dla restauracji „Venezia”

Kolejna „Biała Lilia” jest w Opolu.

A konkretnie to w restauracji „Venezia”, która znajduje się w samym centrum miasta i należy do kompleksu „Szpitalna 13”, na ulicy Szpitalnej 13 w Opolu.
„Venezia” to miejsce gdzie od wiosny do jesieni można spędzić czas z rodziną i znajomymi na jedynym w mieście Tarasie wodnym , który jest zacumowany, na opolskiej Młynówce.
„Venezia” to także zdobywca pucharu „Złoty Kwyrlok” oraz I miejsca i tytułu Mistrza Śląskiego Smaku w Turnieju Profesjonalistów który odbył się podczas III Śląskiego Turnieju Kulinarnego. Nagrodzone danie to comber z królika oraz zupa oberiba. Goszcząc w restauracji można także spróbować zarówno kuchni polskiej , jak i wyśmienite potrawy z grilla , makaronów i past. Dzień w „Venezi” można zakończyć pubie, który oferuje swoim gościom spędzenie czasu w sportowej atmosferze, nie tylko podczas wydarzeń sportowych.

Nasz audytor odwiedził restaurację 11 lutego.
Jak mówią Szef Kuchni restauracji „Venezia” pan Łukasz Kałuski i Menedżer pani Alina Ufa-Matula nie było specjalnych przygotowań do audytu.
„Chcieliśmy aby audyt był rzetelny i pokazał nam rzeczywiste problemy, które mogły wystąpić. Nie było wielkiego sprzątania ponieważ na co dzień kuchnia i zaplecza gastronomiczne są utrzymywane w czystości. To filozofia Szefa Kuchni- musi być czysto. Audyt trwał godzinę, audytor m.in. zwracał uwagę na stan urządzeń gastronomicznych, temperatury urządzeń chłodniczych, sprawdzał procedury technologiczne i higieniczne. Po audycie mieliśmy możliwość konsultacji dotychczas prowadzonych działań i wprowadzonych procedur z audytorem. Cieszymy się z przyznanego certyfikatu, zapraszamy Państwa do nas.”
A więc czekamy na kolejnych laureatów Kampani Społecznej „Biała Lilia”.
Szukajcie Białych Lilii.